Frequently asked
questions

Hieronder vind je antwoorden op veelvoorkomende vragen die je kunnen helpen bij het begrijpen van BecoPanel en hoe het jouw projecten kan verbeteren.

Hoe een muur beschermen tegen schimmels?

Het beschermen van een muur tegen schimmels vereist een combinatie van preventieve maatregelen en actieve interventies.

  • Ventilatie verbeteren: schimmels gedijen goed in vochtige omstandigheden, dus een goede luchtstroom helpt om vocht te verminderen.
  • Naden en kieren afdichten: openingen in je hygiënische ruimte leiden tot temperatuurschommelingen en zijn een broeihaard voor bacteriën en schimmels. Een goede afdichting en naadloze voegen zijn essentieel.
  • Vochtbronnen beheersen: herstel lekkende leidingen, kapotte dakbedekking, of slechte afdichting rond ramen en deuren.
  • Isolatie verbeteren: verbeter de isolatie van de muur om condensatie te verminderen. Dit treedt op als vochtige lucht in contact komt met een kouder oppervlak, wat kan leiden tot vochtproblemen en schimmelvorming. Voorzie daarom op de juiste plaatsen isolerende wanden of de nodige koelruimtes.
  • Schimmelbestendige muren installeren: kies voor afwasbare hygiënische panelen die bestand zijn tegen schimmels en vuil.
  • Regelmatig reinigen: maak je afwasbare muren regelmatig schoon met een oplossing van lauw water en milde zeep.

Kan ik de materialen zelf plaatsen?

We hebben de materialen en hulpprofielen zo ontworpen dat je de constructie perfect zelf kan plaatsen. Idealiter doe je dat met 2 personen. Indien je dat wenst, kun je voor de plaatsing ook een beroep doen op onze technische dienst. Vooraf komen we ter plaatse en we geven je graag advies over de producten of oplossingen van Beco® die het best geschikt zijn voor jouw ruimte. We helpen je met plezier bij het opmaken van je bestelling.

Kunnen verroeste koelkastpanelen hersteld worden?

Ja, indien de structuur van het paneel nog niet is aangetast. Je zou het oppervlak kunnen verven, maar voedingsgekeurde verf is duur. Bovendien is dit een tijdelijke oplossing. Aangezien roest geen goede ondergrond is, zal de verf na verloop van tijd opnieuw afbladderen.
Een betere optie is het bekleden van het verroeste oppervlak met Beco® panelen. In dit geval raden we een dikte van 2,2 mm aan. Bevestig het Beco® Panel met lijm. Zo is er nooit contact tussen water en zuurstof tussen het verroeste koelkastpaneel en het Beco® Panel: condens en roest zijn uitgesloten.
De beste optie is het compleet vervangen van de staalplaten van de sandwichpanelen door Beco® panelen. Als zich roest bevindt op de voor- en achterzijde van het koelkastpaneel, is het goedkoper om alles te vervangen.

Hoe houd ik mijn muren schimmelvrij?

Door de oorzaken van schimmel volledig weg te nemen. Meer info over hoe Beco® u hierin kan helpen, vindt u hier.

Hoe voorkom ik roestvorming?

Door het plaatsen van Beco® panelen. Deze zijn vervaardigd uit glasvezelversterkte polyesterplaten waardoor roestvorming uitgesloten is. Zelfs inoxplaten zijn op langere termijn onderhevig aan roestvorming door vocht, detergenten en andere chemische stoffen. Meer info over hoe Beco® jou hierin kan helpen, vind je hier.

Hoe vermijd ik het veelvuldig verven van mijn muren?

Onze Beco® panelen zijn vervaardigd uit polyesterplaten en daarom kleurvast. Gedaan met het veelvuldig herschilderen van wanden en plafonds. Afwassen met lauw water en zeep volstaat om ze terug proper te maken. Meer info hoe Beco® je hierin kan helpen, vind je hier.

Hoe vermijd ik ongewenste koude- of warmteverlies in mijn ruimte?

Beco® Iso Panel biedt jou de meest betrouwbare oplossing voor een optimale isolatie en verdient de voorkeur boven de klassieke frigowanden en isolatiepanelen. Meer info over hoe Beco® je hierin kan helpen, vind je hier.

Hoe vermijd ik geuropname door muren en plafonds?

Dankzij de Lotusstructuur van onze Beco® panelen kunnen geuren onmogelijk in de wanden of plafonds dringen. Meer info over hoe Beco® je hierin kan helpen, vind je hier.

Wat is de goedkoopste oplossing voor roest- en schimmelbestendige panelen?

In tegenstelling tot gelakte staalplaten hoef je onze Beco® panelen niet te schilderen of te behandelen. Ze zijn onderhoudsvriendelijk en ze hebben een lange levensduur. Hierdoor zijn de Beco® panelen ook op korte termijn voordeliger dan andere oplossingen.

Hoe werkplaats HACCP conform maken?

Om te voldoen aan de HACCP-normen is een efficiënte werkplek met optimale hygiëne essentieel. Kies voor afwasbare wanden en plafonds voor je atelier of koelruimtes. De Beco® Panelen zijn specifiek ontwikkeld om aan de strengste normen op het vlak van voedselveiligheid te voldoen. We staan je bij met advies van a tot z over het ontwerp en alle toebehoren.

Welke plinten gebruiken in mijn werkplaats?

Om aanslag in kieren en spleten te vermijden, zijn afgeronde plinten die het water afvoeren essentieel in een hygiënische ruimte. Beco® Plinten zijn samengesteld uit betoncomposiet en volledig conform de HACCP-normen. Ze voorkomen vocht in en onder je wandpanelen en zijn makkelijk te onderhouden.

Ik heb controle gekregen van het FAVV, wat nu?

Kreeg je een negatief rapport van het FAVV? Dan reken je op BecoPanel om je score op te krikken. Aan de hand van de evaluatie bekijken we wat nodig is om de kritieke punten aan te pakken en je hygiënische ruimte te optimaliseren zoals het installeren van hygiënische panelen of isolerende wanden, plafonds, plinten of deuren, het herstellen van naden en voegen of het voorzien van toebehoren om je wanden te beschermen. Door onze jarenlange ervaring zoeken we de beste oplossing voor jouw bedrijf of werking.