klikhiervoorhetvolledigeartikel_coudevillePolyester panelen zorgen voor hygiënische afwerking

In het West-Vlaamse Koekelare is bakkerij Coudeville, het professionele pronkstuk van Evelien Neyens en Bjorn Coudeville, onlangs gerenoveerd. De winkelinrichting werd volledig aangepakt en ook de warme bakkerij kreeg een nieuwe look. Hiervoor kozen Evelien en Bjorn voor de polyester wandpanelen van de firma Beco Panel, specialist in hygiënische binnenafwerking van ruimtes.

Bakkerij Coudeville

Bjorn Coudeville had als kind slechts één droom en dat was bakker worden. In 2003 neemt hij samen met Evelien Neyens, Bakkerij Cappon in het WestVlaamse Koekelare over. Tussen 2003 en 2006 werd er geïnvesteerd in machines en omdat het pand verouderd is, wordt er ook grondig gerenoveerd. In 2006 is de patisserieafdeling aangebouwd en in 2011 worden de winkel en de oude warme bakkerij stevig onder handen genomen.

Warme bakkerij & Glasversterkte polyester panelen

Evelien en Bjorn kozen voor de vernieuwing van het atelier voor glasvezelversterkte panelen in plaats van inox. Bjorn: “Op inox zie je veel sneller oneffenheden. Bovendien is het ook moeilijker te onderhouden en onaangenaam om op te kijken.” Jean Van de Putte van de firma Beco Panel coördineerde de hele verbouwing van de warme bakkerij: “Polyester is ook een hygiënisch alternatief voor inox. Het is bovendien goedkoper en het is aangenamer om erin te werken, omdat het niet zo klinisch oogt. Polyester is dan weer iets duurder dan klassieke koelkastpanelen, maar de kwaliteit is veel hoger.” Producten van polyester zijn gemakkelijk te onderhouden, onder meer dankzij het licht gestructureerde lotusoppervlak. Vuil zet zich hier moeilijker op vast dan op een volledig egaal oppervlak.

Afscheiden van de ruimtes

Bjorn: “Zeker in een bakkerij is het afscheiden van koude en warme ruimtes van belang.” Hier werd er gekozen voor inox klapdeuren.

Inox stootrails

In de ruimte tussen de bakkerij en de winkel, die gebruikt wordt als afkoelruimte, zijn er stootrails aangebracht op de muren. Die beschermen de wanden tegen het vele sleuren met karren.

Toiletten en doucheruimte

Beco pakte ook de toiletten en doucheruimte voor het personeel aan. Ook hier werd gekozen voor het hygiënische polyester in combinatie met inox deuren.

Gietvloeren

Voor de vloerbekleding kozen Bjorn en Evelien voor een acrylvloer, in plaats van de oude tegels. “De vorige vloer was precies een dambord. Je hebt altijd wel enkele tegels op overschot, maar na een tijdje zaten we met drie soorten tegels.” De vloer wordt gecombineerd met composietplinten van Beco. Die zijn van een hogere kwaliteit dan de klassieke pvcplinten. Om schokken op te vangen worden de plinten bevestigd met een elastische lijm van polymeer. Ook de speciale elastische voeg heeft veel meer kleefkracht en trekkracht dan silicone, waardoor scheuren en barsten vermeden worden.

Bekijk de pdf versie...

U hebt een vraag of opmerking?

Laat het ons weten!

    CAPTCHA code:
    captcha

    Voer aub de CAPTCHA code hieronder in en druk op “VERSTUREN”

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.