klikhiervoorhetvolledigeartikel_lecoqueAl meer dan 40 jaar staat Lecoque Eggs garant voor eiproducten van topkwaliteit voor industrie, groothandel en retail. Dagelijks vertrekken hardgekookte gepelde eieren en een uitgebreid afgeleid gamma vanuit de site in Tongeren naar verschillende Europese afzetmarkten. Daar eieren een heel delicaat product zijn en er een constante reiniging nodig is van de productie-omgeving was directeur Jean-Marie Lecoque op zoek naar kwalitatieve en uiterst hygiënische binnenbekleding. Die vond hij Becopanel.

Innovatie troef

Sinds de oprichting van Lecoque Eggs door Jean-Marie Lecoque en zijn echtgenote Jeannine Vanvinckenroye, is het bedrijf uitgegroeid tot één van de marktleiders in verse, gekookte en gepelde eieren en staat het garant voor producten van topkwaliteit voor industrie, groothandel en retail. Het team van 25 werknemers zorgt er voor dat dagelijks hardgekookte gepelde eieren en een uitgebreid afgeleid gamma hiervan naar verschillende afzetmarkten worden geleverd.

Lecoque eggs verwerkt 75 000 eieren per uur. Lecoque eggs draagt innovativiteit hoog in het vaandel en is steeds op zoek naar nieuwe verpakkingen en verwerkingsmethodes om ook op een milieu- en energiebewuste manier te produceren. Zo investeerde het bedrijf in 2007 in de filtering van het koelwater waardoor het waterverbruik met 80 % gereduceerd werd. In 2010 werd de productiecapaciteit 1,6 keer vergroot.

Lecoque Eggs investeert constant in nieuwe producten en toepassingen. Zo lanceerde de firma KOK’O: lekkere hardgekookte en gepelde scharreleitjes, klaar voor onmiddellijk gebruik voor de consument. De eitjes zijn handig verpakt in individuele porties.

Zeker van kwaliteit

De eieren van Lecoque Eggs voldoen aan de strengste normen. Bij de ingang worden de eieren gecontroleerd op versheid, op de kleur van de dooier en het gewicht. Vervolgens worden ze verwerkt volgens de HACCP-wetgeving en de BRC-norm en wordt er gedurende het hele productieproces strikt toegezien op kwaliteit en hygiëne. De eieren worden gekookt, gepeld en verpakt volgens de modernste technieken. In het labo wordt er bovendien voortdurend onderzocht hoe de kwaliteit en de houdbaarheid van de producten verder geoptimaliseerd kunnen worden.

Al meer dan 40 jaar staat Lecoque Eggs garant voor eiproducten van topkwaliteit en met een lange houdbaarheid. Daarom ook dat de firma bij de renovatie van zijn productie op zoek is gegaan naar kwaliteitsbekleding die perfect aan de hoge hygiëne-eisen van Lecoque Eggs kan voldoen. Op die manier kwam de firma terecht bij Beco, dé specialist in de binnenafwerking van hygiënische ruimtes.

Jean Van de Putte, Becopanel: “Lecoque eggs kwam bij ons terecht met de vraag of wij de fel gecorrodeerde en beginnende roestende panelen konden voorzien van een beschermingslaag die goed resistent was tegen de agressieve schoonmaak- en ontsmettingsmiddelen die in de fabriek worden gebruikt. Glasvezelversterke polyester wand- en plafondbekleding was hier de lange termijnoplossing in deze zoute en zure omgeving. Daarnaast werden ook nog harde composiet plinten elastisch geplaatst waar de oorspronkelijk gietvloerplinten aan vervanging
toe waren.

3 fasen

De productie van verse producten een week stil leggen is onmogelijk, daarom dat het aanbrengen van de polyester panelen op de beschadigde wanden in 3 fasen gebeurt. Jean-Marie Lecoque: “In 2010 werden de eerste sandwichpanelen gerenoveerd met Beco en een maand geleden werd opnieuw een gedeelte van de productie gerenoveerd. Wij zijn bij Beco terecht gekomen door een referentie in de buurt. Gezien wij in een vrij agressieve omgeving werken en we onderhevig zijn aan corrosie, kozen we voor een polyester plaat. De Beco sandwichpanelen zijn dus nu een 4-tal jaar oud en er is nog geen enkel spoor van corrosie te zien. We gaan dus voor de verdere renovatie en verbouwingen verder op de ingeslagen weg.”

Bekijk de pdf versie...

U hebt een vraag of opmerking?

Laat het ons weten!

    CAPTCHA code:
    captcha

    Voer aub de CAPTCHA code hieronder in en druk op “VERSTUREN”

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.