klikhiervoorhetvolledigeartikel_lebejacHoewel het geen sinecure is een nieuwe zaak te starten als fabrikant in ambachtelijke droge worst‐ specialiteiten, hebben Bernard en Nadine Jacquet uit Basècles toch besloten de sprong te wagen en hun bedrijf “ Le Bejac” op te richten. “ Le Bejac” staat voor een klein gamma ambachtelijke droge worstsoorten, type zuiderse pur porc salami. Ze worden gemaakt volgens een authentiek recept van Bernard zelf. “ Porc Fermier” van de coöperatieve Porc Qualité Ardenne.

Late roeping

De late roeping van Bernard Jacquet om zijn vorig leven als restaurateur en traiteur te ruilen voor een nieuwe uitdaging als fabrikant, heeft te maken met zijn opleiding als slager‐ spekslager. “ Eigenlijk ben ik als restaurateur altijd slager gebleven”, zegt Bernard. “ Ik ben die passie en het goed gevoel om vleeswaren te maken, nooit verloren. Hij stopte met de restauratie en kocht, in het centrum van Basècles, een gebouw voor de volledige inrichting van zijn nieuwe productiewerkplaatsen.  “ Le Bejac” ( Bernard Jacquet) was geboren. Bernard werkt aan de productie van snijvaste droge worsten, type pur porc. Zijn allereerste bekommernis was de aankoop van verse grondstoffen zoals mager varkensvlees en spek. Hij koos voor het varkensvlees met kwaliteitslabel “Porc Fermier” van de coöperatieve vennootschap van fokkers‐ en varkensmesters PQA uit Malmedy. De uitstekende vleeskwaliteit laat toe een natuurlijk en ambachtelijk product te fabriceren, verpakt in natuurdarm. Hij experimenteert met een plaatselijk bier in de worst, maar pint er zich niet op vast.

Beco bouwt vroege slagerij volledig om.

De vroegere slagerij werd volledig omgebouwd tot atelier voor de droge worstspecialiteiten van Bernard Jacquet. Zowel de productieruimte als de droogkamers werden volledig ingericht met het klassieke Beco recept. Wanden en plafonds in Becopanel, glasvezel versterkte en corrosievrij polyester. Ook deuren en andere diverse afwerkingen werden voorzien in inox. Verder werd een Becoplint in composiet geplaatst ter afwerking. De plint zorgt er tevens voor dat de overgang van muur naar vloer naadloos verloopt. Bovendien beschermt de plint tegen wandbeschadiging van karren en transpaletten.

Bekijk de pdf versie...

U hebt een vraag of opmerking?

Laat het ons weten!

    CAPTCHA code:
    captcha

    Voer aub de CAPTCHA code hieronder in en druk op “VERSTUREN”

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.