klikhiervoorhetvolledigeartikel_segersJuiste materiaalkeuze van BECO zorgt ervoor dat complexe verbouwing perfect kan worden afgewerkt.

Bakkerij Seghers staat garant voor lekker vers brood en een overheerlijk assortiment aan koffiekoeken en taarten. Kiezen voor kwaliteit, service, en een ruim en dagvers assortiment zijn dan ook topprioriteit voor Günther en Sofie. In 1998 openden ze Bakkerij Seghers in Gent en jaar na jaar werd de bakkerij aan een volledige restyling onderworpen. Omdat Günther en Sofe prat gaan op kwaliteit klopten ze aan bij BECO om de binnenafwerking van hun atelier te voorzien.

Bakkersmicrobe

Günther werd gebeten door de bakkersmicrobe toen hij in de bakkerij van zijn nonkel ging helpen. Hij volgde de avondopleiding bakkerij en sloeg hij een volledig nieuwe weg in. Zijn vrouw, Sofie Vandeweghe, volgde hem in zijn bakkersdroom en in 1998 openden ze Bakkerij Seghers in Gent. Samen met 1 volle gast en enkele part times baten ze de bakkerij in de SInt-Bernadettestraat uit.

Volledig vernieuwde bakkerij

Een jaar nadat Bakkerij Seghers opende, werden de eerste verbouwingen aangevat. De bakkerij bestond reeds van 1930 en was dus dringend aan vernieuwing toe. Door een artikel in een vaktijdschrift kwamen Günther en zijn vrouw bij BECO terecht. Nadat ze de realisatie bij bakker-collega Mertens hadden bekeken, namen ze de beslissing om met BECO in zee te gaan. De bakkerij werd gestript en volledig gerenoveerd. Doordat de werken in fasen werden uitgevoerd, moesten de zaakvoerders hun bakkerij niet sluiten. Günther Seghers: “De samenwerking met BECO verliep heel vlot en snel. Ook dit zorgde ervoor dat we onze winkel niet moesten sluiten en onze klanten konden blijven bedienen.”

2 fasen

Jean Van de Putte: “In deze bakkerij zijn we in twee fasen te werk gegaan. De eerste fase was de bakkerij en in de tweede fase werd de patisserie onderhanden genomen. Op die manier moesten Günther en zijn vrouw hun zaak niet sluiten. Bovendien is het faseren van de werken uiteraard budgetvriendelijk. Onze materialen zijn daarnaast geschikt voor gebruik in niet voor de hand liggende situaties. Het uitwerken van balken, nissen, ingemaakte kasten of voor gebruik in allerlei technische ruimtes is perfect mogelijk omdat onze producten gemakkelijk verzaagbaar en bewerkbaar zijn. BECO plaatste polyester panelen, inox deuren en composiet plinten in het atelier van Bakkerij Seghers. Onze producten sluiten naadloos op elkaar aan en zijn heel gemakkelijk te onderhouden.”

Juiste materiaalkeuze prioritair

“De verbouwing in Bakkerij Seghers was vrij complex. Zo hadden we te maken met bijvoorbeeld niveauverschillen, beperkte ruimtes, uit te werken balken enz… Maar met de juiste materiaalkeuze en goede vakmannen is alles tot in detail perfect afgewerkt.”, vertelt Jean Van de Putte.

Back to the roots

Günther en zijn vrouw hebben nog een koude bakkerij in Zottegem en beslisten onlangs om terug naar hun roots te gaan. Daarom staat de volledig vernieuwde bakkerij in de Sint-Bernadettestraat 235 in Gent te koop en dit uiteraard met al de nieuwste machines. Jean Van de Putte: “Het is inderdaad aangewezen bij het overlaten van een zaak dat deze volledig is aangepast aan de huidige eisen van het vak en de warenwetgeving. BECO is hiervoor de ideale partner en kan er mede voor zorgen dat een overname snel kan gebeuren.”

 

Bekijk de pdf versie...

U hebt een vraag of opmerking?

Laat het ons weten!

    CAPTCHA code:
    captcha

    Voer aub de CAPTCHA code hieronder in en druk op “VERSTUREN”

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.