klikhiervoorhetvolledigeartikel_mertens“Wij kozen voor BECO voor hun uitstekende materiaalkeuze en stipte uitvoering.”

Reeds van kinds af had Joris Mertens de droom om bakker te worden. Na zijn opleiding en verschillende stages besloot Joris om zelf het heft in handen te nemen en nam hij samen met zijn vrouw Sabrina in 1997 een bestaande bakkerij in Oostakker over.

Investeringen

Toen Joris & Sabrina in 1997 de bestaande bakkerij in Oostakker overnamen, hadden ze grootse plannen. Nu, 16 jaar later,  is de winkel het toonbeeld van elegantie & efficiëntie. Het atelier oogt clean en uiterst hygiënisch. Joris Mertens: “In 2006  vernieuwden we de volledige winkel: de capaciteit werd verdubbeld en sindsdien bieden wij ook belegde broodjes, charcuterie, vlees enz. aan. In 2008 werden de ovens, remrijskasten, broodlijn, vloeren en muren in een nieuw kleedje gestoken. Ook investeerden we in een automatisch vacuüm- en begassingslijn voor het verpakken van proteïnebrood en producten van Dr. Aelbrecht. Deze dieetproducten hebben een houdbaarheid tot wel 6 weken. Daarom is hygiëne in onze bakkerij uiteraard heel belangrijk. Het was tijdens deze grote verbouwing dat we terecht kwamen bij BECO. Ik  had reeds vernomen dat BECO specialist was en is in het afwerken van ruimtes waar hygiëne topprioriteit is. Bovendien had ik reeds een realisatie van BECO bij Bakkerij Louis Heylen in Putte gezien. Op 6 weken tijd werd alles volledig vernieuwd en aangepast aan de noden van een moderne bakkerij. Alle binnenafwerking voldoet volledig aan de eisen van HACCP: afwasbare foodsafe muren, hygiënisch plafond uit polyester isolatiepanelen, inox deuren en afgeronde beschermende composietplinten. Om de keuken af te scheiden van het atelier werden kunststof sandwich panelen gebruikt.”

Hygiëne topprioriteit

Joris & Sabrina kozen bij de vernieuwing van het atelier voor vezelglasversterkte polyesterpanelen. Jean Van de Putte, Becopanel: “Polyester is een hygiënisch alternatief voor inox en het is bovendien goedkoper. De producten zijn gemakkelijk te onderhouden en dit door het licht gestructureerde lotusoppervlak. Vuil zet zich hier moeilijker op vast dan op een egaal oppervlak.” Joris Mertens kan dit enkel en alleen maar beamen en benadrukt het grote onderhoudsgemak van de panelen: ” De gelcoat toplaag zorgt voor een gesloten oppervlaktestructuur waardoor de producten heel gemakkelijk afwasbaar zijn en dus ideaal voor een atelier waar hygiëne topprioriteit is.”

Maximale bescherming

Omdat in een altelier gewerkt wordt, zijn beschadigingen bijna onmogelijk te vermijden. Maar ook hiervoor heeft BECO een oplossing. Zo werd er gebruik gemaakt van prefab composietplinten van BECO en een inox stootrail. Beide beschermen de wanden tegen het vele sleuren en verplaatsen van karren. Jean Van de Putte: “Verder plaatsten we ook nog INOX deuren met stootvleugels die eveneens robuust en corrosievrij zijn.”

Snelheid & efficientie

Op 6 weken tijd werden de verbouwingen afgerond. Ikzelf deed de coördinatie, maar de stipte aannemers en de snelle levering van BECO zorgde ervoor dat de werken perfect binnen de termijn werden afgeleverd. Niet vergeten te vermelden dat de verbouwing een echt huzarenstukje was, van afbraak tot het eerste brood in de oven. Toch is de afwerking nagenoeg perfect, ons atelier is heel makkelijk te onderhouden en ziet er mede door de producten van BECO steeds onberispelijk uit.”

Bekijk de pdf versie...

U hebt een vraag of opmerking?

Laat het ons weten!

    CAPTCHA code:
    captcha

    Voer aub de CAPTCHA code hieronder in en druk op “VERSTUREN”

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.