klikhiervoorhetvolledigeartikel_broodfestijnBakkerij “Broodfestijn” staat voor alles wat met lekker en speciaal brood te maken heeft. Alle broden worden nog volledig ambachtelijk gemaakt, wat voor een rijke smaak en heel wat specialiteiten zorgt. Bakkerij Broodfestijn biedt meer dan 20 verschillende soorten broodproducten die worden geleverd aan koude bakkerijen. Voor de inrichting van hun atelier deden ze beroep op BECO.

Ambachtelijk brood voor de koude bakkerij.

Zo’n 5 jaar geleden opende bakkerij Broodfestijn. De zaakvoerder koppelden er eveneens een tearoom aan. Maar omdat hun core business zich doorheen de jaren vooral toespitste op de uitvoer van broden naar koude bakkerijen, besloten ze toch om zich volledig op de uitvoer van ambachtelijk brood te richten. Bakkerij Broodfestijn zal zich met andere woorden volledig concentreren op het leveren van broodproducten voor de koude bakkerij. Ook een broodautomaat zal in de gevel worden voorzien zodat de klanten nog steeds voor hun dagdagelijks vers brood in de Antwerpsesteenweg in Sint-Amandsberg terecht kunnen.

Vernieuwing atelier in fasen.

Doordat de zaakvoerders van Bakkerij Broodfestijn overvallen werden door de eis om hun volledige atelier te vernieuwen en dit budgettair niet haalbaar was, kwamen ze bij Beco terecht. Beco kan perfect systematisch de verbouwingswerken coördineren zodat steeds aan de voedselveiligheid wordt voldaan. Zo werd in de eerste fase, na het investeren in een nieuwe oven en rijskast, meteen geopteerd om dit gedeelte van de bakkerij volledig te vernieuwen.
Zo voorzag Beco, naast wand- en plafondbekleding, nieuwe inoxdeuren, afgeronde composietplinten en verluchtingsroosters in geanodiseerd aluminium. Vervolgens raadde Beco de zaakvoerders aan om een luifel te plaatsen die de uitgestoten dampen opvangt. Hierdoor worden de andere delen van het atelier niet vervuild en wordt het schoonmaken met andere woorden serieus teruggeschroefd. Een knap staaltje van hygiëne waardoor Bakkerij Broodfestijn zich nu perfect kan voorbereiden op de volgende fase van de verbouwingen.

 

Bekijk de pdf versie...

U hebt een vraag of opmerking?

Laat het ons weten!

    CAPTCHA code:
    captcha

    Voer aub de CAPTCHA code hieronder in en druk op “VERSTUREN”

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.