btn_ADDelhaizeAD Delhaize in Munsterbilzen is een rasechte familiezaak. Zaakvoerders Gerda Vandebeeck en haar man Fonny Valkenborgh stampten 40 jaar geleden een kleine kruidenierszaak van om en bij de 40 m2 uit de grond. In de loop der jaren kocht de familie 7 aanpalende huizen zodat vandaag de winkel een oppervlakte heeft van 1200 m2. Vorig jaar werden opnieuw twee naastgelegen panden aangekocht. Daarmee werd er ruimte voorzien voor de verdubbeling van het versatelier, de nodige koelcellen, een nieuw atelier voor de traiteurafdeling en een aparte versverpakkingsruimte. De warme bakkerij en het atelier voor verwerking en verpakking van verse producten worden momenteel gerenoveerd. Alles moest voor eens en altijd volledig en piekfijn in orde zijn.

Hygiënisch alternatief

Met meer dan 20 mensen in dienst is het een supermarkt om u tegen te zeggen. Een eigen bakkerij, traiteur en beenhouwerij maken van de supermarkt de referentie voor verse producten. Vandaag zijn dochter Annick en beenhouwer Jurgen Bruggen de jonge generatie die klaar staan om het roer over te nemen. De winkel onderging reeds heel wat verbouwingen en het was tijdens de laatste verbouwing dat een beroep werd gedaan op de firma Beco. De verbouwing was van een heel complexe aard. Zo moesten muren worden weggehaald, moesten poutrelles en niveauverschillen worden weggewerkt, werden nissen uitgewerkt en moesten de nieuwe ruimtes worden geïntegreerd in de bestaande locatie. Kant en klare systeemoplossingen waren hier niet mogelijk. Daarom gingen de zaakvoerders op zoek naar iemand die maatwerk kon leveren. Annick Valkenborgh: “Door een artikel in een vaktijdschrift over de rennovatie van de versafdeling van een Spar winkel, zijn wij bij de firma Becopanel terecht gekomen. Het eerste contact met zaakvoerder Jean Van de Putte liep bijzonder goed waardoor wij beslisten om met hen in zee te gaan. Om een lange levensduur te garanderen kozen we voor muren en plafonds in polyester. Alle afwerkingsprofielen en deuren zijn in inox. Polyester en inox zijn dan wel duurder dan klassieke frigopanelen. Maar door de moeilijkheidsgraad van de verbouwing en de lange termijnvisie was het gebruik van klassieke panelen uit den boze.”

Afwerking

Bij de afwerking is er gelet op kleine details die het verschil maken. Zo zijn de kabelgoten in hetzelfde kleur als de muren en zijn de schakelaars in lichtgrijs – passend bij het inox – in plaats van het obligate wit. Maar ook de ramen werden in inox afgewerkt. “Het is perfect mogelijk om bijvoorbeeld ramen of nissen uit te werken, gezien onze producten gemakkelijk verzaagbaar en bewerkbaar zijn. Het waren eerder dure en zenuwslopende verbouwingen, maar het resultaat mag absoluut gezien zijn”, besluit Jean Van de Putte.

Bekijk de pdf versie...

U hebt een vraag of opmerking?

Laat het ons weten!

    CAPTCHA code:
    captcha

    Voer aub de CAPTCHA code hieronder in en druk op “VERSTUREN”

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.